بینش مطهــــر

روشی در اندیشیدن، مبتنی بر آثار متفکر و علامه شهید، استاد مرتضی مطهری است

بینش مطهــــر

روشی در اندیشیدن، مبتنی بر آثار متفکر و علامه شهید، استاد مرتضی مطهری است

بینش مطهــــر


امــام خـامنــه ای:

باید روى افکار شهید مطهرى،
کار فکرى بشود.
یعنى جمعى اهل تحقیق و علاقه‌مند به کار علمى،
بنشینند و نظرات و تفکرات شهید مطهرى را
در ابواب مختلف استخراج کنند.
مثلاً از مجموع آثار ایشان،
نظر آن شهید را در باب وجود،
در باب انسان،
در باب اختیار،
در باب عدالت،
در باب تاریخ،
در باب قضا و قدر،
در باب عرفان
و درباره‌ى موضوعات بى‌شمار و متنوعى
که ایشان در مباحثشان مطرح کرده‌اند، استخراج کنند.
اگر نظرات مختلفى در طول زمان داشته‌اند،
مثلاً در یک دوره در مسأله‌یى، این نظر را داشته
و سپس در چند سال بعد، نظر ایشان تغییر کرده،
آن را در این کتاب مشخص کنند
و روى آن کار نمایند.
این، راه گسترش و پیشرفت و شکوفایى فکرى جامعه
بر مبناى آثار شهید مطهرى است
که امیدواریم این کار انجام بگیرد
و در وضع کنونى، همه‌ى قشرها
مسؤولیت خودشان را
در قبال این حرکت عظیمى
که جامعه‌ى ما به آن سرگرم است، پیدا کنند
و آن را بخوبى انجام دهند.

دوازدهم اردیبهشت 1369
-------------------------------------------


وبلاگ بینش مطهر
بر این نظر است که:

روش شناسی(متدولوژی) استاد مطهری
برای درک صحیح از اسلام، انسان و جهان هستی،
برای جستجو گران حقیقت بویژه جوانان جذاب خواهد بود.
روش شناسی فیلسوفی عارف
و فقیهی مجاهد
که هنوز عبارت زیبای او، وجدان های بیدار را
به تحسین نظام فکریش وا می دارد
که گفت:
"من ستایشگری معلمی هستم که اندیشیدن را به من بیاموزد
نه اندیشه ها را"

**************
***
وبلاگ بینش مطهــــر در دست آماده سازی است.
*************************
*******

کلمات کلیدی

انتشار برنامه اندروید نور مطهر

NooreMotaharApp

آشنایى با قرآن جلد۶

آشنایى با قرآن جلد۷

آشنایى با قرآن جلد۴

آشنایى با قرآن جلد۵

آشنایى با قرآن جلد۲

آشنایى با قرآن جلد۳

آشنایى با قرآن جلد۱

آشنایى با قرآن جلد۸

نکته بسیار مهم در مطالعه آثار شهید مطهری

سیر مطالعاتی چیست و مراحل آن چگونه است؟

چرا آثار شهید مطهری(ره) را بخوانیم

محرک عزم و همت

رمز اصلی موفقیت فردی و اجتماعی از نگاه شهید مطهری

فارابی قسمت اعظم شب را به مطالعه می‌گذرانید

صبر و پشتکار و اغتنام فرصت

خاصیت های کار از نگاه شهید مطهری

رابطه محافظت بر وقت و مجال ارتکاب شرارت

شرط تقدم و ترقی هر شخصی

استفاده از فرصت مستلزم انتباه و تیزهوشی و قوه پیش‌بینی

سرّ ترقی و رستگاری از نگاه شهید مطهری

پیشرفت امور دنیا متوقف بر استقامت و جدیت

دانلود کلیپ فراخوان اکران مردمی جشنواره مردمی فیلم عمار

روش فیش برداری

محتوای دوره پانزده روزه ی تربیت مربی اندیشه مطهر

بسم الله آنگونه که شهید مطهری می قهمید

رونمایی از سایت رسمی بینش مطهر

در دهه هاى آینده به مطهرى ها نیاز مبرم داریم

تبیین شخصیت فکرى و هویت روشنفکرى شهید مطهرى

آخرین نظرات

چرا آثار شهید مطهری(ره) را بخوانیم

| شنبه, ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۳، ۰۵:۵۱ ب.ظ

چرا آثار شهید مطهری(ره) را بخوانیم


:

برای این که نردبان اندیشه خود را در جاى محکمى قرار دهیم ، بهترین زیر بناى فکرى آن است که مقام معظم رهبرى (دام ظلّه الوارف) در مورد آن فرموده‏اند: آن چیزى که ما مى‏توانیم بگوییم این است که: «مبناى فکرى انقلاب» تفکّرات شهید مطهرى است و لا غیر...



الف) نظر اسلام در مورد زن چیست؟ بالأخره روش تربیت اسلامى بر چه اصولى تکیه دارد؟ عقیده ما در مورد جهان آخرت چگونه باید باشد؟ این‏ها و صدها سؤال دیگر ذهن بسیارى از ما را مشغول کرده است و براى یافتن جواب، یا مرجعى براى پاسخگویى پیدا نمى‏کنیم یا با جوابهاى متفاوت و متضادّ روبرو مى‏شویم و یا اگر کمر همّت مى‏بندیم تا با مراجعه به منابع اصیل معارف اسلامى جواب خود را بیابیم، در پیمودن راه دشوارى که براى جداکردن حقّ از باطل و سخن مستند از دروغ و کتاب صحیح از تحریف شده و کلام واقعى از تقیّه و نقل صادقانه از مغرضانه و... وجود دارد درمانده مى‏شویم. بهتر آن است که پاسخ تمام پرسشهاى خود را در میان آثار شخصیتى جستجو کنیم که مراحل دشوار تاریخ، ادبیات، منطق، فلسفه، فقه، اصول، رجال، کلام، تفسیر و عرفان را با موفقیّت کم نظیرى پیمود و روح مطهّرش که معطّر به ولایت واقعى معصومین بود، ذهن جوّال و استعداد خارق العاده‏اش را یارى نمود تا عصاره آن معارف را در قالب کلمات ساده‏اى بریزد و معجزه‏آسا تصویر جامع‏الاطرافى از آموزه‏هاى اسلام را آماده استفاده مشتاقان نماید.

این است که مقام معظّم رهبرى (دام ظلّه) مى‏فرمایند: امروز جوانان ما، دانشجویان ما، معلّمان ما، کارگران ما اگر مى‏خواهند در زمینه افکار اسلامى عمق پیدا کنند و پاسخ سؤالات خود را پیدا نمایند باید به کتابهاى شهید مطهرى مراجعه کنند.



ب) همه ما مى‏دانیم که براى ساختن یک بناى محکم و پایدار، قبل از آن که مصالح خوب و با کیفیّتى را به کار گیریم نیازمند یک نقشه دقیق و معقول هستیم تا بر اساس آن، پایه و شالوده محکمى ایجاد و نصب ستونها و بالابردن دیوارها آغاز شود. کسانى که در وادى تفکّر قدمى برداشته‏اند این حقیقت مهمّ را دریافته‏اند که اگر انسان پایه‏هاى تفکّر خویش را بر اساس اصول قطعى و خدشه‏ناپذیرى استوار نکرده باشد دیر یا زود در برابر امواج سهمگین سؤال و شبهه، نه تنها توان مقاومت و پاسخگویى ندارد بلکه در دانسته‏هاى قبلى خویش نیز تردید مى‏کند و سرانجام خسته و ناامید، با حسرت فرصتهاى از دست رفته در انتظار آینده مبهم و بى­ثمر خویش مى‏نشیند. درست مانند کسى که بهترین مصالح ساختمانى را در زمینى سست و شنى به کار مى‏برد و با کوچکترین لرزه جز تلّى از خاک و سنگ بى‏مصرف در برابر خود نمى‏بیند.

براى فرار از این عاقبت شومِ فکرى، باید ابتدا اصول قطعى و محکمى را بپذیریم و آنگاه قدم به قدم در مسیر علم و دانش گام برداشته، با استدلال مناسب به استقبال مسائل مختلف برویم. البته این توهّم پیش نیاید که قرار است مقلّد بى چون و چراى افکار و نظرات شهید مطهرى باشیم، زیرا به جز کلامى که متّصل به سرچشمه وحى است، هرچه باشد در تضارب افکار عرصه‏هاى علمى دستخوش تحوّل و تکامل مى‏گردد. بلکه غرض آن است که نردبان اندیشه خود را در جاى محکمى قرار دهیم و بهترین زیر بناى فکرى آن است که مقام معظم رهبرى (دام ظلّه) در مورد آن فرموده‏اند: آن چیزى که ما مى‏توانیم بگوییم این است که: «مبناى فکرى انقلاب» تفکّرات شهید مطهرى است و لا غیر.

ج) هر یک از ما معمولاً جاى خالى مطالب سودمند، جذّاب، روان و متنوّع را در مطالعات خود احساس مى‏کنیم. نیازى که بسیارى از ما داریم معرّفى منابع مناسبى براى گسترش مطالعه و کسب اطّلاعات عمومى و اسلامى بیشتر و کارآمد است. (البتّه این درخواست و احساس نیاز معمولاً در هیاهوى زندگى امروزى و یکنواختى کشنده آن گم مى‏شود ولى در خلوت تنهایى خود متوجّه این نقص بزرگ مى‏شویم.)

مجموعه کتابهاى شهید مطهرى ‏قدس سره به عنوان کتابخانه نسبتاً جامعى از علوم اسلامى منبع مناسبى براى بالا بردن سطح آگاهى‏ها و پرکردن اوقات فراغت همه ماست. حضرت امام خمینى‏قدس سره در سومین سالگرد شهادت استاد فرمودند: «آثارى که از او هست بى‏استثنا همه خوب است و من کس دیگرى را سراغ ندارم که بتوانم بگویم بى‏استثنا آثارش خوب است، ایشان بى‏استثنا آثارش خوب است

د) یکى از مشکلاتى که هنگام بررسى افکار بروز مى‏کند رعایت نکردن نظم منطق پاسخ گویى است. به عنوان مثال گفتگوى یک کارمند با ارباب رجوع را در نظر بگیرید که هیچ‏کدام متوجّه تقاضاى طرف مقابل نمى‏شود و بدون توجّه به سخنان او با حرارت و عصبانیّت بر گفته خود پافشارى مى‏کند؛ یا جوانى که با قصد شرکت فعّال در جمع دوستانش، مطالب و شواهد مختلفى را با هیجان تعریف مى‏کند ولى متأسّفانه به علّت نا­آشنایى با «منطق گفتار» هم خود ناراحت و سرخورده مى‏شود و هم دوستانش او را به پراکنده‏گویى و عدم جذابیّت متّهم مى‏کنند.

همه ما در ارتباط با دیگران نیازمند شیوه‏اى علمى و کارآمد براى رعایت نظم و منطق پاسخ گویى هستیم و کسانى که اندک آشنایى با ادبیّات شهید مطهرى‏ قدس سره دارند مى‏دانند که کتابهاى ایشان روشى بدیع و مفید را در فهم مسائل و چگونگى پاسخگویى، آموزش مى‏دهد. حضرت امام خمینى ‏قدس سره در دومین سالگرد شهادت ایشان فرمودند: «او با قلمى روان و فکرى توانا در تحلیل مسائل اسلامى و توضیح حقایق فلسفى با زبان مردم و بى قلق و اضطراب به تعلیم و تربیت جامعه پرداخت. آثار قلم و زبان او بى استثنا آموزنده و روانبخش است

خلاصه این که مجموعه کتابهاى شهید مطهرى ‏قدس سره از هر زاویه‏اى که مورد بررسى قرار گیرد بى نظیر و مطالعه آنها بسیار مفید و ضرورى است.


منبع:

http://www.nasimemotahar.com/article-5-nested-0-0.html

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی